Kurkuma: de 10 grootste gezondheids voordelen van curcumine supplementen

10 voordelen van kurkuma gebruik

1. Kurkuma helpt gewichtsverlies en voorkomt obesitas

Wetenschappelijke studies tonen aan dat gewichtsbeheersing een van de vele toepassingen van kurkuma is. Net als het gebruik van MCT-olie voor keto-diëten, kan kurkuma vetverlies helpen. Hoewel het niet in de plaats komt van regelmatige lichaamsbeweging of een gezond dieet, kan het beide processen gemakkelijker maken. Dieters kunnen kurkuma gebruiken voor gewichtsverlies in veel voedingsmiddelen – smoothies, thee, soepen en zelfs bouillons.

Helpt gewichtsverlies en voorkomt obesitas

Een studie onderzocht mensen met overgewicht met metabool syndroom in een gerandomiseerde, gecontroleerde studie. Kurkuma bleek effectief te zijn bij het verminderen van lichaamsvet en het verlagen van de BMI bij mensen met obesitas. Patiënten verdragen kurkuma-suppletie gedurende 30 dagen zonder nadelige bijwerkingen.

Hoewel de wetenschap nog niet exact is, zijn er veel actiemechanismen in het spel. Eén mechanisme omvat een interactie tussen curcumine en “wit” vetweefsel. Dit soort vetweefsel slaat energie op en hoopt zich op rond de heupen en billen.

Het witte vetweefsel transformeert vervolgens in “bruin” vetweefsel. Bruin vetweefsel genereert warmte, waardoor calorieën worden verbrand in plaats van opgeslagen. Dit fenomeen verklaart het verband tussen kurkuma en gewichtsverlies.

Een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van zwaarlijvige mensen is chronische ontsteking. Onbehandelde ontsteking leidt tot ziekten zoals diabetes en kanker. Kurkuma vermindert de expressie van genen en eiwitten geassocieerd met ontsteking. Dit voordeel van kurkuma verbetert de gezondheid van mensen met obesitas.

Bestel jouw Kurkuma hier en nu en geniet zelf van de voordelen van Kurkuma

2. Kurkuma helpt artritis en gewrichtspijnverlichting

Artritis is een veel voorkomende en pijnlijke aandoening in de Verenigde Staten. Schattingen tonen aan dat ongeveer 54 miljoen volwassenen momenteel enige vorm van artritis hebben, een onderliggende oorzaak van carpaal tunnel syndroom. Supplementen voor kraakbeenherstel kunnen helpen bij pijnverlichting bij artritis, maar genezen het misschien niet helemaal. Artrose, reumatoïde artritis en artritis psoriatica zijn de meest voorkomende soorten. Gewrichtspijn komt veel voor bij mensen met andere gezondheidsproblemen. Het is een ziekte die uw productiviteit en energieniveaus kan verminderen.

Helpt artritis en gewrichtspijn te verlichten

Een populair medisch gebruik van kurkuma omvat de behandeling van artritis en gewrichtspijn. Andere opties, zoals niet-steroïde inflammatoire geneesmiddelen, kunnen vaak hart-gerelateerde problemen veroorzaken. Sommige mensen gebruiken CBD-olie zelfs voor artritis, maar deze optie is misschien niet voor iedereen geschikt. Daarom geven wetenschappers de voorkeur aan voedingsgebaseerde plannen voor het omgaan met gewrichtspijn. Kurkuma voor artritis is nu een gangbaar natuurlijk middel.

Kurkuma komt niet alleen de ontsteking ten goede, maar het is ook een natuurlijke pijnstiller. De ontstekingsremmende eigenschappen helpen de zwelling te verminderen die vaak pijn en ongemak veroorzaakt. Curcumine stopt weefseldegeneratie en onderdrukt stoffen die gezonde cellen vernietigen. Een studie in 2006 toonde aan dat kurkuma ontstekingen beter voorkomt dan onderdrukken.

Als u andere opties zonder succes hebt geprobeerd, is kurkuma voor gewrichtspijn een andere optie. Kurkuma werkt het beste met een fysiek revalidatieplan. Een goed plan verlaagt de stijfheid van de gewrichten en verbetert de mobiliteit. Zorg ervoor dat kurkuma-supplementen geen invloed hebben op de medicijnen die u gebruikt.

3. Bestrijdt chronische ontsteking en vertraagt ​​veroudering

Een primaire oorzaak van veroudering is de aanwezigheid van vrije radicalen in uw lichaam. Hoewel genetica een rol speelt, komen vrije radicalen vaak voort uit levensstijlgewoonten. Gebrek aan blootstelling aan de zon, roken en een ongezond dieet zijn de belangrijkste boosdoeners. Vrije radicalen kunnen schade aan uw DNA veroorzaken, wat leidt tot voortijdige celdood.

Bestrijdt chronische ontstekingen en vertraagt ​​veroudering

Het lichaam bestrijdt van nature vrije radicalen door middel van antioxidanten. Antioxidanten gaan vrije radicalen tegen en voorkomen dat ze schade veroorzaken. Maar het lichaam kan niet altijd genoeg produceren. Het verstrekken van antioxidanten is een van de vele gezondheidsvoordelen van kurkuma supplementen.

Kurkuma bevat een extreem hoge concentratie antioxidanten. Het verhoogt ook de productie van antioxidanten in het lichaam, wat leidt tot langzamere veroudering. Het vertragen van een onvermijdelijk verouderingsproces is een van de meest voorkomende toepassingen van kurkuma. Voeding, lichaamsbeweging en een gezonde natuurlijke slaap zijn ook cruciaal. Maar antioxidantrijke diëten zijn een universele anti-verouderingsoplossing.

Chronische ontsteking ontstaat wanneer de ontstekingsreactie van het lichaam onbehandeld blijft. Dit scenario is waar kurkuma voor ontsteking in het spel komt. Het is belangrijk op te merken dat ontsteking op zichzelf een natuurlijk proces is. Het voorkomt dat beschadigde weefsels verdere schade oplopen. Het is echter gevaarlijk als het overactief is. Hoge stressniveaus en milieutoxines kunnen leiden tot overmatige ontsteking.

Kurkuma vertraagt ​​de productie van chemicaliën die eicosanoïden worden genoemd. Eicosanoïden veroorzaken ontstekingen. Door dit te doen, herstelt het de eicosanoïdeniveaus van het lichaam naar normaal. Sommige onderzoeken tonen aan dat curcumine effectiever kan zijn dan bepaalde ontstekingsremmende medicijnen. In de meeste gevallen is curcumine voor ontsteking minder schadelijk dan bestaande opties.

Bestel jouw Kurkuma hier en nu en geniet zelf van de voordelen van Kurkuma

4. Verbetert de gezondheid van de huid en vermindert acne

Wat zijn de voordelen van kurkuma voor de huid? Curcumine kan de gezondheid van uw huid verbeteren door het te beschermen tegen ultraviolette (UV) straling. De primaire bron van UV-straling zijn de zonnestralen. Overmatige blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot zonnebrand, beschadigd DNA en sommige huidkankers. Zonnebrandcrème en beperkte blootstelling aan de huid kunnen helpen, maar soms is het niet genoeg. Dit feit geldt voor mensen die in gebieden met veel fel zonlicht wonen.

Verbetert de gezondheid van de huid en vermindert acne

Curcumine kan vroegtijdige huidceldood veroorzaakt door UV-stralen voorkomen. Het kan ook gevaarlijke vrije radicalen remmen die ontstaan ​​door overmatige blootstelling aan UV-stralen. Dit gezondheidsvoordeel van kurkuma voorkomt schade aan de huid en stopt snelle veroudering.

Een andere manier waarop curcumine de gezondheid van de huid verbetert, is door de vorming van elastine te ondersteunen. Elastine is een eiwit dat door het lichaam wordt geproduceerd en dat uw huid soepel en elastisch maakt. Wanneer je in je huid knijpt en deze weer normaal wordt, is dat te wijten aan elastine.

Wanneer we ouder worden, begint onze huid een deel van zijn elasticiteit te verliezen. Een reden is de verhoogde aanwezigheid van elastase. Elastase is een enzym dat de ontwikkeling van elastine voorkomt. Kurkumasupplementen werken door de vorming van elastase te verminderen. Verminderde elastase-opbouw zorgt voor een gezonde huid.

Curcumine helpt ook bij het verminderen van acne. Acne heeft verschillende oorzaken. Schommelende hormoonspiegels is de gebruikelijke boosdoener. Fluctuerende hormonen leiden tot overmatige talgproductie, waardoor onze poriën verstopt raken met bacteriën.

De bacterie die vaak verantwoordelijk is voor acne is Propionibacterium acnes (P. acnes). Omdat curcumine antibacterieel is, vermindert het de vorming van P. acne en helpt het dus om van acne af te komen. Hoewel je meer curcumine kunt consumeren, kan het gebruik van kurkuma als onderdeel van een speciale pasta ook werken.

5. Helpt bij het behandelen en beheren van ziekten

Helpt bij het behandelen en beheren van ziekten

Het nut van kurkuma strekt zich ook uit tot het behandelen en beheren van verschillende chronische ziekten. In de afgelopen twee decennia heeft wetenschappelijk onderzoek veel voordelen van kurkuma curcumine ontdekt. De ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van curcumine maken het een multifunctioneel gezondheidssupplement. Het gebruik van kurkuma voor de gezondheid van het immuunsysteem is een uitstekende manier om de levensduur te verbeteren.

Kanker

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de eigenschappen van curcumine tegen kanker. Het blijkt dat curcumine de groei van kankercellen kan vertragen. Het kan ook voorkomen dat ze zich via metastase over het lichaam verspreiden. Het belangrijkste is dat het zich op kankercellen kan richten zonder gezonde cellen te beschadigen.

Curcumine lijkt effectiever te zijn voor bepaalde soorten kanker. Deze soorten omvatten colorectale kanker en borstkanker. Eén studie rapporteerde een vermindering van 40% van de kankerachtige colonlaesies bij mannen die vier gram curcumine per dag namen. Kurkuma voor kankerpreventie is een veilige manier om een ​​extra boost in immuniteit te krijgen.

Suikerziekte (diabetes)

Kurkuma komt ook het beheer van diabetes ten goede. Curcumine kan de bloedsuikerspiegel verlagen en stabiliseren. Het kan ook voorkomen dat mensen met prediabetes diabetes type 2 ontwikkelen. Dit is mogelijk omdat curcumine de bètacelfunctie verbetert. Bètacellen kunnen insuline afscheiden, wat de bloedsuikerspiegel verlaagt. Deze reactie is de reden waarom veel medische professionals kurkuma voor diabetes aanbevelen.

Kurkumasupplementen verlagen echter ook de kans op diabetes-gerelateerde ziekten. Vette leverziekte (FLD) is een prominent voorbeeld. Overmatig vetweefsel bouwt zich op in uw lever, wat leidt tot onomkeerbare schade. Curcumine kan ook het risico op FLD behandelen en verminderen.

Hypertensie (hoge bloeddruk)

Bijna 60 miljoen mensen die in de VS wonen, hebben een vorm van hypertensie. Onbehandeld kan het leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen. Deze omvatten beroertes en hartaanvallen. Kurkuma voor bloeddrukregulatie kan helpen.

Hypertensie is afkomstig van vernauwde bloedvaten die een verminderde bloedstroom veroorzaken. Curcumine helpt hoge bloeddruk door de bloedvaten te ontspannen. Kurkuma regelt de receptoren die verantwoordelijk zijn voor vaatvernauwing.

Ziekte van Alzheimer

Veel van de beste nootropics kunnen neurodegeneratieve ziekten helpen voorkomen. Een ander van de vele toepassingen voor kurkuma is voor de behandeling en preventie van de ziekte van Alzheimer. Opnieuw biedt Curcumin dit opmerkelijke gezondheidsvoordeel. Er zijn echter veel werkingsmechanismen waardoor dit gebeurt.

Een mechanisme gerelateerd aan de ziekte van Alzheimer is de vorming van vrije radicalen. Deze vrije radicalen breken neuronen in de hersenen af, wat leidt tot neurodegeneratie. Deze trend treedt op bij de ziekte van Parkinson en andere gerelateerde neurodegeneratieve ziekten. Kurkuma voor de preventie van Alzheimer is een manier om deze natuurlijke degeneratie tegen te gaan. Het werkingsmechanisme van Curcumine omvat het verlagen van de vorming en verspreiding van vrije radicalen.

Inflammatoire darmziekte (IBD)

Curcumine vertoont een grote belofte in de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen (IBD). Dit kurkuma-voordeel komt voor in onderzoeken bij dieren, volwassenen en kinderen.

IBD vindt plaats wanneer het maagdarmkanaal ontsteking vertoont. Veel voorkomende symptomen zijn diarree, buikkrampen en extreme vermoeidheid.

Curcumine werkt door de productie van enzymen en eiwitten die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen te remmen. Kurkumasupplementen voorkomen ook dat slechte enzymen naar de ontstekingsplaats migreren.

Regelt cholesterol

Kurkuma voor cholesterolregulatie is ook een veelgebruikt gebruik. Er zijn twee soorten cholesterol: lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) en lipoproteïne met lage dichtheid (LDL). LDL is “slechte” cholesterol, omdat het vaak leidt tot plaquevorming. Overmatige plaque beperkt de bloedstroom en verhoogt uw risico op een hartaanval. HDL is de “goede” cholesterol omdat het arteriële schade voorkomt en werkt tegen LDL.

Curcumine speelt een cruciale rol bij het reguleren van cholesterol. Eén studie toonde aan dat 500 mg curcumine dagelijks ingenomen LDL-niveaus met 33% verlaagde bij patiënten gedurende zeven dagen. Diezelfde studie liet een stijging van 29% in HDL-niveaus zien!

Hartziekte

De primaire bijdrage van Curcumine aan hartziekten is het voorkomen ervan. Kurkuma en hartaandoeningen zijn een populair onderwerp bij volwassenen, en niet zonder reden. Veel studies tonen aan dat het aanvullen van curcumine het risico op hartcomplicaties verlaagt. Deze omvatten hartfalen en myocardinfarct (MI).

Curcumine verlaagt het risico door de functie en structuur van uw bloedvaten te verbeteren. Dit gezondheidsvoordeel zorgt voor een soepelere bloedcirculatie. Het maakt hen ook weerbaarder tegen de kracht die door elke hartslag op hen wordt uitgeoefend.

Bloedproppen

Een bloedstolsel is een brok verhard bloed dat ontstaat wanneer een verwonding tot bloedverlies leidt. Het is de manier van het lichaam om verder bloedverlies te voorkomen. De stolsels lossen meestal op nadat de wond geneest. Als ze dat niet doen, leidt dit tot de vorming van bloedstolsels die de bloedstroom in het hele lichaam beperken. Medische professionals noemen deze aandoening trombose.

De voordelen van kurkuma zijn niet alleen bloeddruk, maar ook bloedverdunning. Curcumine werkt door de grootte van bloedstolsels te verminderen of hun vorming te voorkomen. Meer studies worden gedaan om te zien of curcumine bloedstolsels helemaal kan oplossen. Wees voorzichtig met het gebruik van kurkuma terwijl u antistollingsmiddelen gebruikt. Te dun bloed kan ook problematisch zijn.

Verkoudheid

Wist je dat je kurkuma kunt gebruiken voor verkoudheid? Curcumine heeft antivirale eigenschappen. Antiviraal betekent dat het virussen bestrijdt die verband houden met verkoudheid. Het werkt door te voorkomen dat de infectie repliceert. Curcumine kan bijvoorbeeld replicatie van het respiratoir syncytieel virus (RSV) voorkomen. RSV is een terugkerende oorzaak van aandoeningen van de luchtwegen en bronchitis.

De hoge antioxidantconcentratie van Curcumine helpt ook het immuunsysteem van het lichaam te versterken. Versterkte immuniteit leidt tot betere weerstand tegen verschillende ziekten, waaronder verkoudheid.

Bestel jouw Kurkuma hier en nu en geniet zelf van de voordelen van Kurkuma

6. Kurkuma vermindert allergieën

Kurkumasupplementen zijn zelfs effectief bij de behandeling van de symptomen van astma en allergieën. Een allergie vindt plaats wanneer uw immuunsysteem te sterk reageert op vreemde stoffen. We noemen deze stoffen “allergenen”. Uw lichaam identificeert ze ten onrechte als schadelijk, wat een immuunsysteemreactie veroorzaakt.

Vermindert allergieën

De reactie van ons lichaam leidt tot de afgifte van histamine. Wanneer histamine-afgifte optreedt, veroorzaakt dit allergiegerelateerde symptomen. De symptomen zijn afhankelijk van het allergeen zelf. Ze kunnen verschillende lichaamssystemen beïnvloeden en de effecten variëren van mild tot ernstig.

Kurkuma komt allergieën ten goede door de afgifte van histamine te remmen. Histamine-remming behandelt allergische symptomen en vermindert de frequentie van allergische reacties.

Eén studie onderzocht de effecten van kurkuma op allergieën bij patiënten met hooikoorts. Curcumine verminderde de symptomen met 70% (niezen, gezwollen ogen, verstopte neus, enz.). De verbeteringen duurden lang na de toegediende behandeling.

Een onderzoek uit 2015 bij muizen toonde aan dat curcumine de effecten van voedselallergiesymptomen zou kunnen verminderen. De resultaten suggereerden dat curcumine even nuttig zou kunnen zijn voor andere allergieën. Dit voordeel is aanzienlijk, omdat de bijwerkingen van kurkuma gering of niet bestaan.

7. Kurkuma verbetert de hersenfunctie

Kan curcumin u slimmer en gelukkiger maken? Wetenschappelijk onderzoek zegt dat het gebruik van kurkuma als een hersensupplement kan werken. Curcumine is een groot voorstander van de gezondheid van de hersenen. Het kan bijvoorbeeld de biologische beschikbaarheid van docosahexaeenzuur (DHA) verhogen. DHA is een vitale energiebron voor de hersenen, waardoor het nieuwe neurale verbindingen kan maken.

Verbetert de hersenfunctie

Curcumine kan ook de ‘neuroplasticiteit’ ten goede komen. Neuroplasticiteit zorgt voor het creëren en verwijderen van neurale verbindingen. Het is hoe je slechte gewoonten elimineert terwijl je goede gewoonten vormt. Neuroplasticiteit stelt u in staat om nieuwe vaardigheden te leren en daar beter in te worden.

Depressie en angst

De geestelijke gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn ook aanzienlijk. Meerdere klinische onderzoeken tonen aan dat een kurkumasupplement angst en depressie veilig kan behandelen. Sommige onderzoeken tonen aan dat curcumine de effecten van antidepressiva versterkt. Curcumine helpt depressie door de hersenchemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de verbetering van de stemming in evenwicht te brengen.

Wat betreft angst, blijkt dat DHA een belangrijke rol speelt. Curcumine verhoogt ook de DHA-productie, die dient als een anxiolyticum. Bovendien werd in een onderzoek uit 2015 het effect van curcumine op angst bij zwaarlijvige individuen gemeten. Deelnemers rapporteerden een significante vermindering van hun angstige gevoelens.

Geheugenbehoud

Een studie uitgevoerd bij oudere volwassenen wees uit dat curcumine de geheugenretentie kan verbeteren. Niet alleen konden proefpersonen meer informatie onthouden, maar hun aandachtsspanne nam toe. Ze ervoeren ook minder vermoeide en verhoogde gevoelens van kalmte.

Curcumine kan geheugenproblemen ook omkeren, volgens een psychiatrische studie uit 2018. Mensen met milde geheugenproblemen die curcumine innamen, verbeterden hun retentie met 28%. Niet alleen dat, maar ze voelden zich ook iets minder depressief.

Bestel jouw Kurkuma hier en nu en geniet zelf van de voordelen van Kurkuma

8. Hulpmiddelen bij leverontgifting

Leverontgifting is een essentieel lichaamsproces. Het verwijdert gifstoffen uit het bloed en bewaart vitamines en mineralen. Het gebruik van kurkuma voor leverontgifting is een groeiende trend. Er zijn veel meer functies, maar de lever speelt een vitale rol bij een optimale gezondheid.

Aids bij leverontgifting

Wanneer de lever niet goed kan ontgiften, faalt het gevaarlijke stoffen af. Deze stoffen komen in de bloedbaan en beschadigen het lichaam. Daarom is het van vitaal belang om de lever te helpen werken en te voorkomen dat deze te zwaar wordt.

Curcumine helpt het vermogen van de lever om het lichaam te ontgiften. Tegelijkertijd vermindert het de schade veroorzaakt door schadelijke agentia. Kurkuma curcumine helpt ontgifting door zich te richten op stoffen die de lever niet aankan.

Curcumine kan ook de schade aan levercellen door gevaarlijke stoffen verminderen. Het doet dit door de paden te onderbreken die ontstekingen helpen. Dit voordeel komt overeen met de ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine.

Ten slotte simuleert curcumine de afgifte van gal uit de galblaas. Gal voorkomt de vorming van schadelijke stoffen uit alcohol. Het helpt ook de lever om ongewenste afvalproducten uit het lichaam te verwijderen.

9. Verbetert de antioxidantcapaciteit

Zoals eerder vermeld, is curcumine in kurkuma een zeer krachtige antioxidant. Door te reageren met vrije radicalen voorkomen antioxidanten kritieke schade aan onze cellen. Deze items omvatten DNA en eiwitten die verantwoordelijk zijn voor genexpressie. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor verschillende chronische ziekten zoals kanker en staar. Dit voordeel is waarom kurkuma supplementen nu in het reguliere gezondheidsgesprek zitten.

Verbetert de antioxidantcapaciteit

Curcumine kan ook de activiteit van de antioxiderende enzymen van uw lichaam verhogen. Antioxidanten bieden uw lichaam een ​​solide afweer tegen chronische ontstekingen. Er zijn verschillende lopende onderzoeken naar de antioxiderende eigenschappen van curcumine voor de behandeling van verschillende ziekten. De gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn afgeleid van de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

10. Helpt hoofdpijn en migraine

Wat is het verschil tussen migraine en hoofdpijn? Hoofdpijn is een milde tot ernstige pijn in uw hoofd die aan beide kanten optreedt en enkele minuten tot enkele dagen duurt. Een migraine is een intense pijn die meestal een kant van het hoofd treft. Beide kunnen de focus en concentratie verminderen en enorm ongemak veroorzaken.

Hoofdpijn en migraine

Mensen ervaren meestal rare gevoelens een paar minuten voor een migraine. Er zijn ook symptomen met migraine die niet worden gezien bij hoofdpijn. Deze kunnen omvatten het zien van blinde vlekken en gevoelens van duizeligheid.

Het aanvullen van kurkuma voor hoofdpijn kan helpen. Curcumine verlicht voornamelijk hoofdpijn en migraine door pijn te verminderen. Door de gevoeligheid voor pijn te verminderen, helpt curcumine bij pijnverlichting en ongemak.

Hoewel het werkingsmechanisme onzeker is, kan het te maken hebben met ontsteking. Ontsteking kan leiden tot de productie van pijnstimuli. Curcumine is een ontstekingsremmer. Het helpt dus bij het verminderen van aan pijn gerelateerde ontstekingen.

Bestel jouw Kurkuma hier en nu en geniet zelf van de voordelen van Kurkuma

Gezonde kurkuma capsules voor een betere gezondheid
Taka Turmeric kurkuma met piperine capsules in verpakking van 120 stuks
Taka Turmeric kurkuma capsules 60 stuks
Kurkuma capsules van Taka Turmeric met actieve piperine in verpakking van 60 stuks
De waardering van www.groengezond.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.